Coneixem una senyora
amb un mocador de cap
i un cistell a sota el braç,
un vestit apedaçat.
És la Vella Quaresma
que aquí ja ha arribat
un peu per cada setmana
fins que s’hagin acabat.
Coneixem una senyora
amb un mocador de cap
i un cistell a sota el braç
i un bacallà a la mà.
És la Vella Quaresma
que aquí ja ha arribat
un peu per cada setmana
fins que s’hagin acabat.
Y per consalar el nostres mal al no poder menjar,
bons bistecs, llonses i botifarras,
fem deliciosos bunyols ensucrats que
endrapem con bandarassss !!!!!
La Vella Quaresma és la representació de l'expulsió de la mort i de la Quaresma. Adopta la forma d'una vella arrugada i xaruga, amb set cames que va perdent d'una en una a mesura que van passant les setmana de Quaresma. Va vestida com una pagesa mallorquina (coneguda com a Jaia Corema) o una vella catalana, amb riques robes de seda. A les mans duu o bé dos bacallans, o bé un bacallà i una graella. Era l'encarregada de procurar que els infants mengessin peix per Quaresma. Se'ls amenaçava dient-los: "Si menges carn, sa Jaia Serrada vindrà i se t'endurà". Com veieu, rep molts de noms.
Durant els dies de carnaval el rei carnestoltes i la vella Quaresma mantenen una lluita. La vella Quaresma acaba guanyant, i s'abandonen les lleis del rei Carnestoltes: els banquets, la festa boja i el desordre donen pas al dejuni, a l'ordre i a la calma.
Segons la tradició, els menjars abundants es canvien per un règim de sopes amb oli, verdura i aigua. Nomes els diumenges es podia menjar peix. Per això, la vella Quaresma porta sempre un tros de bacallà. Font : Wikipedia
Esta que he encontrado por la red como podeis ver se ha modernizado y a cambiado la sarten por el móbil. En fins que a mi me en cuaresma la penitencia me da por bueñuelos, sera por que son mas proximos al RAMO DE LA BOLLERIA………
Y para ello esta ve he utilizado una receta con “Masa madre” y es que “Madre no hay mas que una” decían antes los antiguos, pues no señores en mi Casa somos 2 (por si la señora Administradora de la TRIBUTARIA nos lee), bueno pos a lo que íbamos el sabor idéntico de los realizados por las buenas Bolleras y Pasteleras, pero a la textura no consigo pillarle el punto, ESTA CLARO QUE TENEMOS UN PROBLEMA.M e han salido mas esponjosos que con la receta del año pasado, aunque espero que menos duros que los del año que viene. Jajajaaa. GANAREMOS LA BATALLA EN TODOS LOS FRENTES SEGURO, porque a MADRES NO NOS GANA NADIE, ahhh si y no quiero olvidarme de contaros que he tenido pinxe, que agradable es cocinar en compañia, mi sobrina Sara me ha echao un cable en los menesteres de fritura y azucarado. MUAHHHH QUE LA QUIERO UN MONTON…… Ella lo sabe….. aunque últimamente la vida nos lo pone difícil. Esta es otra batalla que también vamos a GANAR….
Os dejo el link de donde encontre la receta BUNYOLS DE L’EMPORDA, la he seguido a pies juntillas con la única variación de que antes de rebozar los buñuelos con el azúcar los he humedecido con un jarabe de anís y agua para que se adhiera mejor el azúcar.
FELIZ CUARESMAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!
que buena pinta! en Donosti no se comen los bueñuelos por cuaresma sino el 1 de noviembre....
ResponderEliminartan buenos a toas horas... ummmm
ResponderEliminar